Utbildning & Föreläsning hart

Hur sköter man om sitt saltvattenakvarium på bästa sätt? Läs mer om vår populära kurs och anmäl dig.

På gång

Något av det bästa vi på Zoogiganten vet är att få dela vårt djurintresse med andra. Därför anordnar vi roliga och informativa kurser på vårt djurcenter i Lomma. Vi erbjuder utbildningar i agility och löpande under året bjuder vi in till saltvattenkurser. Det är en kvällskurs där du får rejält med information om hur du startar, sköter om och underhåller ett saltvattenakvarium.

 

Utöver våra återkommande akvariumkurser bjuder vi in spännande gästföreläsare flera gånger om året. Som exempel hade vi hösten 2016 besök av en tysk papegojexpert som lärde ut om fåglar och näringslära. En föreläsning som blev så uppskattad att vi planerar en årlig repris! Andra föreläsningar och kurser kan handla om allt intressant mellan himmel och jord. Så länge det har med vår bästa hobby djur att göra såklart!

 

Missa heller inte att ta del av våra informationsblad  där du kan lära dig mer om hur alla de djur vi har här på Zoogiganten tycker bäst om att ha det.

 

Kolla datum och anmäl dig nedan till våra kurser

Mini-Bonde

Nya datum på gång snart

 

Alla de gulliga djuren som bor på vårt minizoo vill ha det rent och fint runt omkring sig. Det tar vår storbonde Jan-Åke hand om! Det är ett jätteviktigt jobb att ta hand om de tokiga fåren Flisan och Zoorolf och deras vänner getterna och kaninerna! Därför har alla barn mellan 5-10 år ett par gånger om året möjlighet att anmäla sig till att vara minibönder hos oss. Barnen får vara med och hjälpa Jan-Åke i hans dagliga sysslor. Se hur det går till att städa i djurens hem, se till att de har gott om smaskigt hö att äta och upptäcka vilket öra geten Tramsmaja bäst gillar att bli kliad bakom. Pellets är som godis för djuren och Jan-Åke visar hur man matar de busiga getterna på rätt sätt.
Större barn och vuxna får gärna titta på när minibönderna hugger i.

 

Det är roligt att lära sig genom lek och jobb!

 

Inför dagen:

 

Se till att alla som vill hjälpa till har skor och kläder som tål rejält med smuts, och att barnet som skall vara mini-bonde är beredd på att få skit under naglarna. Vi garanterar att det kommer klivas i getbajs! Vi har ett begränsat antal platser per tillfälle så se till att ni har anmält er i förväg.

X