Vardagssamabete (Torsdag)

Vardagssamabete (Torsdag)

Grundövningar och relationsbygge för vuxna hundar

 

Vardagen är den största delen av vårt liv tillsammans med våra hundar, därför är det viktigt att den fungerar smidigt. Genom belöningsorienterad träning ges du här verktyg att arbeta tillsammans med din unga hund. Kursens instruktör Amanda arbetar med en fot i forskning om hur inlärning fungerar, och en fot i känslan för varje individs behov. Skrik, skrän och hårda tag är inget som vi sysslar med på kursen.

Många myter cirkulerar kring vuxna och äldre hundar, där kanske “man kan inte lära en gammal hund sitta” är den vanligaste. På den här kursen visar vi att vuxna hundar minsann kan lära sig allt möjligt. Det viktigaste för den vuxna hunden är att få känna samarbetet med sin ägare i arbete och i vila.

 

Tillsammans kommer vi arbeta med kontaktövningar för att stärka bandet mellan er, känslan av samhörighet. Vanliga moment så som stanna, sitt, ligg och inkallning blandas med enormt viktig passivitetsträning. Lek är något av det viktigaste ni kan lära er att göra tillsammans, så det arbetar vi självklart mycket med. Den livsviktiga kunskapen om akut livräddning för hund får ni med er. Dessutom kommer vi arbeta med en av de mest avancerade cirkuskonsterna: koppelgående och vardagshantering. Målet är att din och din hunds relation och förståelse för varandra ska gå stärkt ur den här kursen!

 

I kursavgiften ingår teori + praktik i kurslokal, samt teori och övningar på mail för att kunna träna hemma mellan tillfällen och i framtiden. Du kommer få material som täcker inlärning, kommandon, inkallning, koppelgående m.m.

 

Instruktör: Amanda Sjöland

Amanda är hundmassör, balansbollsinstruktör och hundinstruktör. Hennes måtto är “Från nos till svans, ett hundliv i balans”. Hon är även H-märkt av Sveriges Hundföretagare.

 

Kursinformation

När?
Teori utan hund: Torsdag 30/8 kl 18-20.30
Praktik med hund: Torsdagar 18-19, 6/9, 13/9, 20/9, 27/9, 4/10

Var? ZooGiganten (Lomma)

Gruppstorlek: 5 hundar med ägare, OBS! Alla hundar måste vara över 2 år gamla.

För yngre hundar: Se “valplekis” eller “unghund i balans”

Pris: 1500 kr per hund, du faktureras enligt de uppgifter du ger i anmälan

Utrustning: Olika sorters godis i minimala bitar, olika leksaker, kläder efter väder, en filt hunden kan ligga på. Sele rekommenderas. Vanligt halsband är ok. Behöver ni komplettera något så har ZooGiganten ett gigantiskt utbud av hundartiklar.

Ta inte med: Stryphalsband och gå-fint-selar är helt förbjudet på denna kurs. Flexikoppel tillåts inte heller.

 

Anmäl dig här

Skicka in intresseanmälan och ange vilken kurs och kursdatum så blir du kontaktad. Priset är 1500 kr per hund och det finns plats för 5 hundar på kursen.

Vid frågor maila info@hundhornan.com eller ring 0707318685 – lämna gärna meddelande

Emma Almquist