Valp & Unghundskurs Juni

Valp & Unghundskurs Juni

Grundövningar och vardagslydnad för de yngre hundarna

 Intensivkurs med 2 tillfällen i veckan – passa på innan semestern!

 

Vardagen är den största delen av vårt liv tillsammans med våra hundar, därför är det viktigt att den fungerar smidigt. Genom belöningsorienterad träning ges du här verktyg att arbeta tillsammans med din unga hund. Kursens instruktör Emma arbetar med en fot i forskning om hur inlärning fungerar, och en fot i känslan för varje individs behov. Skrik, skrän och hårda tag är inget som vi sysslar med på kursen.

Att göra “rätt från början” med sin unga hund gör livet mycket enklare i dess vuxna liv. Vi arbetar här förebyggande så att ni slipper göra de vanligaste missarna. Fokus ligger på att ni ska ha en god grund att stå på och framförallt en god relation. Med en god relation är hälften redan vunnet!

 

Tillsammans kommer vi arbeta med kontaktövningar för att stärka bandet mellan er, känslan av samhörighet. Vanliga moment så som stanna, sitt, ligg och inkallning blandas med enormt viktig passivitetsträning. Lek är något av det viktigaste ni kan lära er att göra tillsammans, så det arbetar vi självklart mycket med. Dessutom kommer vi arbeta med en av de mest avancerade cirkuskonsterna: koppelgående och vardagshantering. Målet är att din och din hunds relation och förståelse för varandra ska gå stärkt ur den här kursen!

 

I kursavgiften ingår teori + praktik i kurslokal, samt teori och övningar på mail för att kunna träna hemma mellan tillfällen och i framtiden. Du kommer få material som täcker inlärning, kommandon, inkallning, koppelgående m.m.

 

Instruktör: Emma Almquist

Emma är etolog, vilket betyder att hon är utbildad i djurens beteende och orsakerna till det. Det som verkligen får hennes hjärta att bulta är relationen mellan djur och människa. Hon är även H-märkt av Sveriges Hundföretagare som hundpsykolog och instruktör.

 

Kursinformation

När?
Teoritillfälle utan hund: Måndag 4 juni kl 19.00-21.30 (större grupp)
Praktik med hund: Måndag & Tisdag kl 15.30-16.30, följande datum: 5 juni, 11 juni, 12 juni, 18 juni, 19 juni

Var? ZooGiganten (Lomma)

Gruppstorlek: 4 hundar med ägare, OBS! Alla hundar måste vara under 2 år gamla.

För äldre hundar: Se vardagslydnadskurs.

Pris: 1500 kr per hund

Utrustning: Olika sorters godis i minimala bitar, olika leksaker, kläder efter väder, en filt hunden kan ligga på. Sele rekommenderas. Vanligt halsband är ok. Behöver ni komplettera något så har ZooGiganten ett gigantiskt utbud av hundartiklar.

Ta inte med: Stryphalsband och gå-fint-selar är helt förbjudet på denna kurs. Flexikoppel tillåts inte heller.

 

Anmäl dig här

Skicka in intresseanmälan så blir du kontaktad. Priset är 1500 kr per hund och det finns plats för 4 hundar på kursen.

Emma Almquist