Unghund i balans (onsdagar)

Unghund i balans (onsdagar)

Grundövningar och relationsbygge för de spralliga hundarna

 Den viktigaste kursen du kan gå med din unghund (6 månader – 2 år)

 

Vardagen är den största delen av vårt liv tillsammans med våra hundar, därför är det viktigt att den fungerar smidigt. Genom belöningsorienterad träning ges du här verktyg att arbeta tillsammans med din unga hund. Kursens instruktör Emma arbetar med en fot i forskning om hur inlärning fungerar, och en fot i känslan för varje individs behov. Skrik, skrän och hårda tag är inget som vi sysslar med på kursen.

Den här kursen är för dig som har en sprallig unghund i åldern mellan 6 månader och 2 år. Den lilla söta valpen har börjat få egna intressen, vadd i öronen och drifter som vaknar till liv. Hormonerna busar runt i kroppen, som inte är fullt mogen än. Den här perioden kan vara prövande för många hundägare. Precis när den inträffar varierar, därför kommer åldrarna variera på kursen.

 

Tillsammans kommer vi arbeta med kontaktövningar för att stärka bandet mellan er, känslan av samhörighet. En stor del av fokuset kommer att ligga på du ska kunna guida din hund till passivitet, lugn och självkontroll. Lek är något av det viktigaste ni kan lära er att göra tillsammans, så det arbetar vi självklart mycket med. Ni får även med er den livsviktiga kunskapen om akut livräddning för hund. Dessutom kommer vi arbeta med en av de mest avancerade cirkuskonsterna: koppelgående och vardagshantering. Målet är att din och din hunds relation och förståelse för varandra ska gå stärkt ur den här kursen!

 

I kursavgiften ingår teori + praktik i kurslokal, samt teori och övningar på mail för att kunna träna hemma mellan tillfällen och i framtiden. Du kommer få material som täcker inlärning, kommandon, inkallning, koppelgående m.m.

 

Instruktör: Emma Almquist

Emma är etolog, vilket betyder att hon är utbildad i djurens beteende och orsakerna till det. Det som verkligen får hennes hjärta att bulta är relationen mellan djur och människa. Hon är även H-märkt av Sveriges Hundföretagare.

 

Kursinformation

När?
Teoritillfälle utan hund: Onsdag 10/10 kl 19.00-21.30
Praktik med hund: Onsdagar kl 18.30-19.30, följande datum: 17/10, 24/10, 31/10, 7/11, 14/11

Var? ZooGiganten (Lomma)

Gruppstorlek: 5 hundar med ägare, OBS! Alla hundar måste vara mellan 6 månader – 2 år.

För äldre hundar: Se vardagslydnadskurs, för yngre hundar: se valpkurs.

Pris: 1500 kr per hund, du faktureras på 14 dagar enligt de uppgifter du ger i anmälan

Utrustning: Olika sorters godis i minimala bitar, olika leksaker, kläder efter väder, en filt hunden kan ligga på. Sele rekommenderas. Vanligt halsband är ok. Behöver ni komplettera något så har ZooGiganten ett gigantiskt utbud av hundartiklar.

Ta inte med: Stryphalsband och gå-fint-selar är helt förbjudet på denna kurs. Flexikoppel tillåts inte heller.

 

Anmäl dig här

Ange unghundskurs onsdagar oktober i anmälan

Skicka in intresseanmälan så blir du kontaktad. Priset är 1500 kr per hund och det finns plats för 5 hundar på kursen.

Emma Almquist

Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare. Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken. 2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.