Trick – med klick & shaping

Trick – med klick & shaping

Introduktion till klickerträning & shaping; från vetenskap till rolig hundträning!

 

Du har kanske hört talas om “klickerträning” eller “shaping”? Tränigsmetoden är omåttligt populär och det med rätta! Här tränar vi hundar att utföra alla möjliga beteenden med hjälp av en liten klickerdosa. Redan för 100 år sedan konstaterade man att det mest effektiva och humana sättet att lära djur saker är genom att belöna rätt beteende. Men klickerträning och shaping är mer än så!

 

På den här kursen kommer du få lära dig om vad klickerträning och shaping är – och vad det inte är. Vi kommer prata om klassisk- och operant inlärning, vi kommer bygga träningsplaner, öva upp vår timing, slipa på belöningsteknik och lära oss vikten av att utvärdera våra träningspass. All denna kunskap kommer du kunna använda i all träning med din hund, även när klickern inte är i handen.

 

Instruktör: Amanda Sjöland

Amanda är diplomerad hundmassör, balansbollsinstruktör och hundinstruktör med fort. utbildningar inom varje område. Hennes måtto är “Från nos till svans, ett hundliv i balans”. H-märkt av Sveriges Hundföretagare.

Amandas examensarbete i instruktörsutbildningen var att fördjupa sig i Shaping. Vad är shaping och hur använder man det i sin hundträning?

 

Mer om Amanda hittar du på www.hundhornan.com

 

Kursinformation

När? Tisdagar  27/11 kl 18-20 OBS två timmar
Följande datum 4/12 , 11/12 kl 18-19

Var? ZooGiganten (Lomma)

Gruppstorlek: 5 hundar med ägare

Pris: 850 kr per hund, du faktureras på 14 dagar enligt de uppgifter du ger i anmälan

Utrustning: Olika sorters godis i minimala bitar, olika leksaker, kläder efter väder, en filt hunden kan ligga på. Sele rekommenderas. Vanligt halsband är ok. Behöver ni komplettera något så har ZooGiganten ett gigantiskt utbud av hundartiklar.

Ta inte med: Stryphalsband och gå-fint-selar är helt förbjudet på denna kurs. Flexikoppel tillåts inte heller.

 

Anmäl dig här

Skicka in intresseanmälan så blir du kontaktad av Amanda. Priset kommer vara 840 kr per deltagare och det finns plats för 5 hundar på kursen.

Emma Almquist

Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare. Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken. 2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.