Skaffa hund

Skaffa hund

Ett måste för valpköpare! Du funderar på att skaffa hund. Eller så har du tagit några steg till och bestämt dig. Kanske har valpen/hunden nyligen kommit hem. Här kommer du få en bra teoretisk grund till ditt hundägande.

 

Vi kommer prata om hundens biologi, rasval, uppfödarval, första tiden, rumsrenhet, bitande i händer, ensamhet, enklare träning, motion och mycket mer. Det här är föreläsningen alla nya hundägare bör ta del av och en fantastisk möjlighet att ställa dina frågor och dela dina funderingar med likasinnade. Alla på föreläsningen kommer vara blivande/nya hundägare.

 

Hunden lever på många sätt närmare oss människor än något annat husdjur. Det innebär att vad vi gör med vår hund i allra högsta grad formar dess liv. Tyvärr är beteendeproblem vanligt och något som leder till att hundägare ibland bestämmer sig för att göra sig av med sina hundar. Det känns helt otroligt när man sitter i väntan på sin valp, men ett faktum som är oemotstridligt idag. Flera studier har visat att beteendeproblem är den vanligaste orsaken till avlivning eller försäljning av oönskade husdjur. Ägare som är missnöjda med sin hunds beteende känner sig inte lika anknutna till sin hund. Många beteendeproblem går dock att förebygga med kunskap.

 

Se till att du för ordentligt förberedd! Kom på denna föreläsning och komplettera gärna med en valpkurs. Denna föreläsning ingår i intensiv-valpkursen som går i juni.

 

Emma Almquist, Djurvetologen
Emma är ZooGigantens egen etolog, hundpsykolog och instruktör. Hon är utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet och är godkänd medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Etologi är läran om djurens beteende och anledningarna till det. Hon har även gått utbildningar i djurs känsloliv, djurträning, fear free hantering, med mera. Idag jobbar hon med att föreläsa och hålla kurser om hundar och andra djur.

 

Hennes passion är relationen mellan djur och människa, med en vision om att den ska vara både ömsesidigt hållbar och kärleksfull. Som föreläsare är hon mycket uppskattad på grund av sitt pigga och engagerande sätt att delge fakta som alla kan förstå.

 

När? 4 juni, kl. 19.15
Var? I ZooGiganten Lommas butikslokaler
Anmälan? Fyll i formuläret nedan eller kom in till butiken och anmäl dig i kassan
Betalning? 300 kr per person, 3 betalningsalternativ
1. betala i butiken
2. via swish 123 477 89 24 (till Djurvetologen)
3. via bankgiro 708-9790 (till Djurvetologen)
Vid betalning uppge namn och vilken kurs du betalar för.
OBS! Sista betalningsdag: 21/5 2018.

 

Anmäl dig här!

Emma Almquist