Rallylydnad grund & fortsättning

Rallylydnad grund & fortsättning

Anna Larsson – författaren av succéboken “Rallylydnad från grundfärdigheter till mästare”

 

Oavsett om du är helt ny inom rallylydnad, om du ligger du i startgroparna inför att komma ut på tävlingsbanorna i rallylydnaden, eller om du redan har börjat tävla i nybörjare eller fortsättningsklassen så är detta kursen för dig!

Under två hela dagar jobbar vi med grundfärdigheter, går igenom momenten i nybörjar- och fortsättningsklass, testar på kombinationer och banor, övar följsamhet, tränar på frestelser, mm. Du får jobba med startrutiner, bli duktigare på att banvandra och planera hur du ska genomföra banan och vad du kan tänka på när du ska tävla.

Foton: Malin Karlsson

 

Om Anna

Anna har ett förflutet inom SBK som instruktör och även agilityinstruktör (utbildad av Kenth Svartberg), senare vidareutbildade hon sig till klickerintruktör genom Canis. Hon är även freestyleinstruktör, freestyledomare, tävlingsledare i freestyle och skrivare i rallylydnad. Mer än bara träning av beteende finns i hennes CV, på den fysiska sidan är hon även friskvårdskonsulent för hund samt är diplomerad hundmassör. Anna har tävlat i lydnad (championat), agility (klass III), vallning (IK 2), sök, spår, heelwork to music (SM, NM, EM & VM), freestyle (championat) och rallylydnad (SM).

 

Allmän info

När och var:

16 november föreläsning 18.30-21.00, ZooGiganten Lomma

17-18 november praktiska kursdagar klockan 10-17, Kongsmarkens AnnGilitybana ( Kongsmarken 293 Genarp )

Kostnad: 8 platser med hund för 1500 kr (SLUT), åhörare utan hund 750 kr

I priset ingår fredagsföreläsningen samt hela helgen

 

Anmäl dig här:

Rallylydnad grund & fortsättning

Emma Almquist

Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare. Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken. 2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.