Papegojskötsel

Papegojskötsel

Har du papegoja eller funderar du på att skaffa? Då är denna kursdag för dig!
Undulat eller Ara – Alla är välkomna!

 

Early BIRD
Om du anmäler dig innan 1 november får du 50 kr rabatt!

 

Papegojor är fascinerande djur med sina vackra fjäderdräkter, deras intelligens och förmåga att härma ljud, så det är inte konstigt att det är lätt att falla för dem och vilja ha en själv! Men de är också vilda, exotiska djur och det krävs oerhört mycket kunskap för att de skall kunna leva bra liv under mänsklig omvårdnad, och för att vi som djurägare skall kunna leva bra liv tillsammans med dem.

 

Felaktig skötsel är den absolut vanligaste orsaken till att papegojor blir sjuka, och det är väldigt mycket en papegojägare behöver veta för att hålla sin papegoja psykiskt och fysiskt frisk hela dess långa liv. Det kan vara svårt att veta vad som är viktigt att ha koll på, och dessutom att kunna sålla bra information från all den uppsjö av dålig som finns både i böcker och på internet.

 

Den här kursen är till för att du skall få grundläggande koll på vad som krävs för att ta hand om papegojor på ett bra sätt och få en överblick av vad de behöver för att må bra under mänsklig omvårdnad.

 

Ämnen vi kommer att beröra inkluderar:

  • Papegojor i det vilda
  • Lagar och regler
  • Skötsel och miljö
  • Foder
  • Berikning
  • Beteende och träning
  • Vanliga sjukdomar och förebyggande
  • Och mer!

 

Möjlighet till fördjupningskurser finns i framtiden – denna kursdag är för dig som vill få en bra överblick över många viktiga områden inom papegojskötsel. Du kan vara helt ny på papegojor eller så vill du fräscha upp dina kunskaper med det senaste inom papegojskötsel.

 

Om föreläsaren: Stephanie Edlund

Stephanie Edlund är Sveriges enda certifierade papegojbeteendekonsult (CPBC) och även ordförande för Papegojdivisionen inom IAABC. Hon sitter i utbilsningsutskottet- och är skribent för IAATE (International Association of Avian Trainers and Educators).
Stephanie är i grunden utbildad djurvårdare och har även studerat Biologi vid Stockholms universitet.

 

Plats: ZooGiganten, i Djurvetologens kurslokaler, Mariedalsvägen 6, Lomma
När: Söndag den 16/12 kl 10:00-16:30
Anmälan: Maila fullständig fakturaadress (namn, adress, postnr, ort) till info@djurvetologen.se
Kursavgift: 500kr per person (ink moms.) Lätt fika ingår, lunch kan tas med (mikro finns) eller köpas i Lomma 5 min bilväg bort.

 

Betalningsalternativ
Du faktureras med en faktura med förfallodatum 14 dagar. Betalningsalternativ swish eller bankgiro.

 

Ångerrätt
I enlighet med svensk lagstiftning om konsumentskydd vid distansavtal har du som privatkonsument full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Köper du en tjänst (t.ex. föreläsning) gäller det från den dag du ingick avtalet, med andra ord när du anmäler dig till kursen.

Ångerrätten anses också förbrukad om du inom dessa 14 dagar påbörjar en beställd tjänst (t.ex. utbildning).
För att utnyttja din ångerrätt måste du kontakta info@djurvetologen.se innan ångerfristen på
14 dagar har gått ut.

Vid godkännande av ångerrätt återbetalas anmälningsavgiften. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål, senast 14 dagar efter att du infomerat om att du ångrar ditt köp.

 

Djurvetologen

Företaget som håller denna kurs hos ZooGiganten är Djurvetologen som drivs av Emma Almquist.

Org. nr: 950717-9282 Godkänd för F-skatt

VAT-nr: SE950717928201

Adress (ej företagslokal): c/o Emma Almquist, Filippavägen 2c, 222 41 Lund

Mail: info@djurvetologen.se

Emma Almquist

Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare. Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken. 2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.