Nyår utan rädsla

Nyår utan rädsla

Snart smäller det. Fyrverkerier överallt och i flera dagar. Vill du hjälpa din hund få en bättre upplevelse av nyår? Då är det här föreläningen för dig!

 

För väldigt många hundar är nyår en påfestande tid. Vissa blir bara lite nedstämda medan andra skakar och kräks i flera dagar. Det är svårt att helt undvika nyårsfirandet eftersom det på många ställen smälls smällare och raketer i flera dagar runt nyår. Många är vi hundägare som fått en spricka i hjärtat när vi sett hur vår bästa vän upplever den högtid som är så glädjefylld för oss människor.

 

Som tur var finns det mycket du kan göra för att hjälpa din fyrbenta vän att få en bättre upplevelse av nyår. Den här föreläsningen kombinerar det fysiska och det psykiska genom samarbetet mellan en veterinär och en etolog. Ni kommer få veta vad ni kan göra direkt, inför nyår, och vad ni kan göra när det smäller. Föreläsningen kommer inkludera träning, arrangering av miljön, hjälpmedel och medicinering. Du kommer gå ifrån ZooGiganten med praktiska råd som du kan få direkt nytta av när vi närmar oss 2019.

 

Observera att om din hund har mycket stora besvär med nyår så rekommenderar vi att du söker privat hjälp som komplement till eller istället för föreläsningen. Vi kommer endast ha möjlighet att behandla ämnet på en allmän nivå, medan stark rädsla behöver en individanpassad behandlingsplan.

 

Föreläsare: etolog Emma Almquist & Leg. vet. Ina Malmkvist

Emma Almquist är etolog, vilket betyder att hon har akademisk utbildadning i djurens beteende och orsakerna till det. Efter sin kandidatexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet har hon gått flera masterkurser och privata fortbildningar. Till exempel har hon nyligen avslutat en 8 v lång kurs för en av världens främsta beteendeanalytiker. Hon jobbar idag framförallt med hundkurser och hjälper djurägare med problembeteenden. Det som verkligen får hennes hjärta att bulta är relationen mellan djur och människa. Hon är även H-märkt av Sveriges Hundföretagare.

 

Legitimerad veterinär Ina Malmkvist Ina tog sin examen från Köpenhamns Universitet i 2010 och har arbetat Cityveterinären sedan 2012 efter att tidigare ha arbetat både på djursjukhus och mindre kliniker. Hon arbetar framför allt på operation och tandavdelningen och utför flera typer av mjukdelsoperationer. Ina har gått flera kurser inom bland annat sårvård, ultraljud och ögonsjukdomar. Ina har ett stort intresse för hundar, deras träning och beteenden men tar förutom katter även emot kaniner och gnagare. Ina har två Jack Russel Terriers som hon tränar flera olika sporter med och är även engagerad i sin lokala hundklubb som instruktör.

 

Kursinformation

När?: Torsdag 29e november, 19.15-21.30
Var?: ZooGiganten (Mariedalsvägen 6 Lomma), i butiken
Pris: 300kr, längst ner finner du länk till anmälningsformuläret

 

Betalningsalternativ
Du faktureras med en faktura med förfallodatum 14 dagar. Betalningsalternativ swish eller bankgiro.

 

Ångerrätt
I enlighet med svensk lagstiftning om konsumentskydd vid distansavtal har du som privatkonsument full rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar. Köper du en tjänst (t.ex. föreläsning) gäller det från den dag du ingick avtalet, med andra ord när du anmäler dig till kursen.

Ångerrätten anses också förbrukad om du inom dessa 14 dagar påbörjar en beställd tjänst (t.ex. utbildning).
För att utnyttja din ångerrätt måste du kontakta info@hundhornan.com innan ångerfristen på
14 dagar har gått ut.

Vid godkännande av ångerrätt återbetalas anmälningsavgiften. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål, senast 14 dagar efter att du infomerat om att du ångrar ditt köp.

 

Anmäl dig här

Emma Almquist

Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare. Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken. 2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.