Näringslära och beteende

Näringslära och beteende

Föreläsningshelg för såväl dedikerade hundägare som dig som är yrkesverksam inom hund.

 

Den moderna tidens hundträning och behandling av problembeteenden innebär att man strävar efter ett holistiskt arbetssätt; hela hunden ska med – inifrån och ut! En viktig grundsten är såklart att förstå vad vi stoppar i hunden och hur det påverkar dess mående och beteenden. Det finns en del sanning i det gamla ordspråket “du är vad du äter”.

 

Djurvetologen bjuder ner Hundmatsdoktorn till Skåne för en hel helg där vi får vetenskapligt grundad kunskap om hur näringsämnen påverkar hundars beteende. Det tycks väldigt mycket om hundfoder – det är dags att ta reda på vad forskare säger! Hundmatsdoktorna är en av få som doktorerat på hundfoder.

 

Vi kommer prata om
· Energi- och näringsbehov hos hunden (största delen)
· Effekt/ev sjukdomar av överskott och brister av olika näringsämnen
· Beteenden som kan bero på energi och näringsämnen

 

Ämnen som kommer avhandlas
Hundens mage och tarm, Energi i maten, Protein, fett och kolhydrater i hundens mat, Kan hundar tillgodogöra sig kolhydrater?, Vitaminer, Mineraler, Den växande valpen från leverans till vuxen hund, Den fullvuxna hunden, Den arbetande hunden, Den äldre hunden, Den stressade hunden, Olika råvaror och typer av foder till hunden, Övervikt hos hund och vad det kan leda till, Vad betyder allt som står på hundens eller kattens foder?

 

Och, sist men inte minst: Kan olika mat ha någon betydelse för hundens beteende? Om man har över- eller underskott av energi eller vissa näringsämnen, kan detta spela roll? Bör man sätta till extra av något för vissa beteenden?

 

Marie Sallander, agronomie doktor, MSc; PhD
Marie är agronomie doktor med specialisering inom näringslära och motion, och nu under senare år även inom klinisk näringsläraexpert. 2001 försvarade hon sin doktorsavhandling med titeln “Diet and activity in Swedish dogs”. Hon arbetar idag med hundar kost, motion, träning och sjukdomar.

 

Vad? 2 dagars föreläsning, endast assistanshundar tillåtna i lokalen
Var? ZooGiganten (Mariedalsvägen 6, Lomma, Skåne)
Mat? Finns ett McDonnalds 30 min gångväg/5 min bilfärd bort, samt microvågsugn att tillgå.
Anmälan? Fyll i formuläret nedan, anmälan senast 16 juli
Pris: 2450 kr per person, betalas senast 16 juli

 

Anmäl dig här!

Vid frågor maila info@djurvetologen.se eller ring 0709781898 (lämna gärna meddelande/smsa)

Emma Almquist