Grundkurs i kaninskötsel

Grundkurs i kaninskötsel

Kurs i kaninskötsel, online.

 

I den här kursen går etolog Emma Almquist genom grunderna i hur kaniner ska skötas. Foder, beteende, boplats, hälsokoll m.m. Du kommer få ett bättre förhållande till dina kaniner, förstå dem bättre och de kommer leva längre+friskare liv! Kursen är helt enkelt ett måste för dig som är ny på kaniner.

 

Kursen kommer hållas via livestream som betalande deltagare får tillgång till. Det kommer finnas möjlighet att ställa frågor efter varje del under sändningstiden. Du kommer få tillgång till en facebookgrupp där kursen livesänds. Inbjudan kommer till mailen du anger i anmälan.

 

Kaniner är ett av våra populäraste sällskapsdjur, men också ett av de mest missförstådda. De lever ofta ett liv i fångenskap som inte alls liknar det de är anpassade för. Under de senaste åren har vi kunnat se ett skifte i tankesätt kring detta fantastiska sällskapsdjur, ett tankesätt som värdesätter kaninen som individ och som art.

 

Etolog Emma Almquist
Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare.

Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken.
2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.

 

Var?: Online, bra internetanslutning och dator/mobil krävs.
När?: 24 april kl 19.30-21.30 (tillgängligt 1 vecka efter sändning, frågor ställs under sändning)
Anmälan och betalning

Fyll i formuläret nedan
och betala 200 kr (150 kr för SKVFmedlemmar) till
* swish 123 477 89 24 (till Djurvetologen)
* bankgiro 708-9790 (till Djurvetologen)
Märk betalning med namn.

 

Anmäl dig här

Emma Almquist