Friskvård – från valp till senior

Friskvård – från valp till senior

Grundstenarna inom friskvård för hundar får en gedigen genomgång under 3 timmar, inkl 30 min paus. Vi börjar på valpens första år och fortsätter sen under hundens livsresa fram till senioren.

 

Det blir teori om balansbollsträning, hundens muskulatur, olika typer av behandlingar, träning och vad man ska tänka på i vardagen. Praktiska övningar i balansbollsträning, massagegrepp och lugnande akupunkter vissas upp.

 

Denna föreläsningen passar alla! Allt från det aktiva tävlingsekipaget, till sällskaps hunden och framför allt hunden som har problem med stress eller andra psykiska besvär.

 

Sist Amanda höll i föreläsning på zoogiganten blev det en fullsatt publik. Då det kan bli trångt så är det bäst för vovven att stanna hemma denna förmiddagen.

 

Föreläsare: Amanda Sjöland, Hundhörnan Skåne – Holistic Hound
Amanda är diplomerad hundmassör, balansbollsinstruktör och hundinstruktör med fort. utbildningar inom varje område. Hennes måtto är “Från nos till svans, ett hundliv i balans”. Vad som fascinerar henne mest är kopplingen mellan den fysiska och psykiska hälsan.
H-märkt av Sveriges Hundföretagare.

Mer om Amanda hittar du på www.hundhornan.com

 

Kursinformation

🔹När?: 24 November , klockan 11-14
🔹Var?: ZooGiganten (Mariedalsvägen 6 Lomma) Holistic Hounds kurslokal
🔹Pris: 375kr

Anmäl dig här

Emma Almquist

Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare. Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken. 2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.