Fågelträning och beteende

Fågelträning och beteende

Fåglar lär sig hela tiden. Men hur går det till egentligen, och vad kan vi faktiskt lära dem?

 

Följ med på en heldag med den internationellt erkända fågeltränaren och beteendekonsulten Stephanie Edlund och lär dig mer om detta superspännande ämne!

Anmälngsinfo finner du längst ner. Har du frågor om dagen, ring 0709781898 eller maila info@djurvetologen.se

 

Första delen av dagen kommer att handla om grunderna i inlärning, och hur vi kan använda de kunskaperna för att lära våra papegojor både tricks och riktigt användbara beteenden i praktiken. Undrar du hur du lär papegojan att vinka, komma på inkallning, att faktiskt tycka om att få sina klor klippta, gå in i buren när du ber den, eller varför inte att måla en tavla?

 

Sista delen av dagen kommer vi att diskutera hur vi kan använda samma principer som vi pratat om tidigare för att hantera vanliga problembeteenden. Varför bits eller skriker papegojor, och hur kan vi förebygga eller lösa beteendeproblem utan att använda bestraffningar? Hur kan vi få papegojan att vara mindre rädd och lita på oss mer?

 

Kursen kommer vara utan medtagande av egen fågel, men vi kommer demonstrera och arbeta med fåglar som finns på plats. Se detaljer om anmälan, samt hur/var/när längre ner på sidan.

 

 

Stephanie Edlund, Djursmart
Stephanie Edlund är nordens enda certifierade papegojbeteendekonsult, och är sedan 2016 även ordförande för Papegojdivisionen inom the International Association of Animal Behavior Consultants.

Hon är i grunden utbildad djurvårdare, och har arbetat i djurpark, på klinik och som professionell fågeltränare de senaste fyra åren. Hon har även läst biologi vid Stockholms universitet, samt studerat inlärningspsykologi och djurträning runt om i världen.

Stephanie driver sitt eget företag, DjurSmart, som erbjuder beteendekonsultationer och kurser för alla som har eller arbetar med djur. Hon är också ansvarig för det internationella projektet Understanding Parrots, vars syfte är att erbjuda pålitlig information till papegojintresserade över hela världen.

 

När? 6 juni, klockan 10-17
Var? ZooGiganten Lomma
Anmälan? Fyll i formuläret nedan, ring numret nedan vid frågor.
Betalning? 1400 kr per person, fika ingår – lunch kan köpas i närheten eller tas med.
Vi erbjuder 2 betalningsalternativ
1. via swish 123 477 89 24 (till Djurvetologen)
2. via bankgiro 708-9790 (till Djurvetologen)
Vid betalning uppge namn och vilken kurs du betalar för.
OBS! Sista betalningsdag: 27/5 2018.

Anmäl dig här

Vid frågor maila info@djurvetologen.se eller ring 0709781898 (lämna gärna meddelande/smsa)

 

Fler härliga papegojfilmer

Även om filmerna nedan är på engelska så kommer vår dag att vara på svenska. Kolla gärna in Stephanies youtubekanal “Understanding Parrots”.

 

 

 

Emma Almquist