DogZen, Workshop

DogZen, Workshop

”Vi sträcker på oss, låter kroppen få kännas fri. Skakar lite på oss, gör oss av med onödiga saker vi bär på. Våra blickar möts och vi vet att dagens bästa stund är kommen. Jag sätter mig ned, han kommer tätt intill. Jag sluter ögonen, han drar ett djupt andetag. Sakta rinner allt omkring av oss. Sakta blir vi närvarande, medvetna om just precis nu.

 

Jag sträcker mig efter honom, hans päls glider mellan mina fingrar. Strykningarna är långa och med eftertryck. Sakta stryker jag honom över kinderna. Han lägger sitt huvud i mina händer, han är van vid den här rörelsen, han vet. Jag lutar han nos mot himmelen, sträcker ut hans nacke, han blundar. Vi andas tillsammans i fyra djupa andetag. Allt som har snurrat i kroppen faller på plats, det rör sig långsamt nu.

 

Vi fortsätter oss igenom vår rutin, vi gör våra positioner och övningar, vi faller allt djupare in i närvaron. Vi avslutar med ett litet bus, jag kittlar honom under tassen, han böjer sig i en lekinvit. Jag skrattar åt hans pillemariska blick som är full av jäklar anamma.

 

Förtrollningen är bruten och vi är redo att möta världen igen.”
– Sandra Tellström , Hundsteg.
DOGZEN

 

………………………………………

Blir du nyfiken på DOGA övningar?
På DogZen som har sitt fokus på holistisk hundträning?
Häng med på en kurs under två heldagar som garanterat kommer att förändra relationen mellan dig och din hund.
Zen, som innebär närvaro är det perfekta namnet på den här workshopen, som inte liknar någon annan.
Här vänder vi strålkastaren inåt på alla sätt och vis. Rörelse, balans och beröring i harmoni med själ och känslor. Tillsammans.

 

Det här är årets enda DogZen Workshop i hela Sverige, och dessutom är den här i Skåne – trots att Sandra och DogZen vanligtvis håller till i Åre. Ett unikt tillfälle helt enkelt!

 

Vi kommer att gå igenom
Yoga och Doga – positionsövningar
Berörings terapi
Massage
Kroppsinkänning
Meditation och avslappningsövningar – närvaro tillsammans med hunden
Core övningar – känslo terapi
Triggerpunkter hos hunden
Tillskott, vitaminer, växter och örter
Fördjupning och utveckling av dig och din hunds relation
Fika och konversationer

 

Lättare fika, kurskompendie och intyg/diplom ingår

 

Kursen arrangeras av Hundhörnan Skåne / Holistic Hound. Instruktör och vägledare är Sandra Tellström från Hundsteg.

 

Inga förkunskaper krävs men din hund måste vara bekväm i kurssammanhang.

 

När: 15/9 kl 10-17 , 16/9 kl 9-17
Var: ZooGiganten i Lomma.
Anmälan: Skicka ditt namn, fakturaadress och lite kort information om din hund till info@hundhornan.com
Du faktureras sedan på kursavgiften.
Pris: 2780kr
Sista anmälningsdatum: 1/9

Emma Almquist

Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare. Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken. 2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.