Bygg din hund

Bygg din hund

Unik kurs i självförtroende, självkänsla och självkontroll

 Låt din hund växa i sig själv under tre kurstillfällen!

 

 

Vi hundägare fastnar lätt i lydnadsövningar, cikuskonster och annat världsligt. Inget fel med det, sånt är roligt – men det ska inte vara det enda vi gör med våra hundar. I den här kursen ligger fokus på något annat än prestation, det ligger på individen. Det allra innersta. Känslan för sig själv.

 

Under tre tillfällen kommer vi tillsammans bygga upp din hunds självförtroende (yes, jag kan!), självkänsla (här är jag) och självkontroll (jag har fokus). Vi kommer respektera hundarnas egna gränser och bjuda dem till att pröva sådant som känns lite ovant. Du kommer få mycket förståelse för din hund och inspiration att ta med hem till er vardag. Häng med på en annorlunda hundkurs som stärker din hund, dig och er tillsammans!

 

I kursavgiften ingår tre praktiktillfällen, samt teori och övningar på mail för att kunna träna hemma mellan tillfällena och i framtiden.

 

 

Instruktör: Emma Almquist

Emma är etolog, vilket betyder att hon är utbildad i djurens beteende och orsakerna till det. Det som verkligen får hennes hjärta att bulta är relationen mellan djur och människa. Hon är även H-märkt av Sveriges Hundföretagare. Utöver det är hon utbildad i friskvård, frivillig hantering, djurs känsloliv och BAT, för att nämna några av hennes utbildningar.

 

Kursinformation

När? Onsdagar 28/11, 5/12, 12/12 klockan 18.30-19.30

Var? ZooGiganten (Lomma)

Gruppstorlek: 5 hundar med ägare

Pris: 840 kr per hund, du faktureras på 14 dagar enligt de uppgifter du ger i anmälan

Utrustning: Olika sorters godis i minimala bitar, olika leksaker, kläder efter väder, en filt hunden kan ligga på. Sele rekommenderas. Vanligt halsband är ok. Behöver ni komplettera något så har ZooGiganten ett gigantiskt utbud av hundartiklar.

Ta inte med: Stryphalsband och gå-fint-selar är helt förbjudet på denna kurs. Flexikoppel tillåts inte heller.

 

Anmäl dig här

Skicka in intresseanmälan så blir du kontaktad av Emma. Priset kommer vara 840 kr per deltagare och det finns plats för 5 hundar på kursen.

Emma Almquist

Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare. Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken. 2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.