Bollfemman

Bollfemman

5 veckors utveckling balansträning för din hund

 

Den uppskattade och efterfrågade kursen är tillbaka! Under fem tillfällen tränar vi med balansbollar tillsammans. 🙌
Inga förkunskaper krävs.

 

Men, varför balansträna hunden? Och varför i hela fridens namn göra det på en boll?!

 

Med balansbollsträning stärker vi muskler generellt, men speciellt bål, rygg och lednära muskulatur som annars kan vara svår att nå. Till skillnad från vid statisk träning jobbar vi här med den stabiliserande funktionen hos musklerna, som är enormt viktig vid hopp och rörelse på olika underlag. Reaktionsförmågan förbättras också när kopplingarna mellan hjärna och muskel tränas.

 

Bättre kroppskontroll ger desstuom bättre självkänsla. Därför är balansträning superbra för alla hundar, men speciellt för osäkra hundar och valpar. Har man kontroll över sin egen kropp är det lättare att känna kontroll över olika situationer.

 

Bollen använder vi eftersom den ger skonsam träning som efterliknar den naturliga belastning som hunden får vid rörelse på ojämnt underlag. Vi har kanske inte alltid möjlighet att ge oss ut i skog och mark, men med en boll kan vi träna riktigt bra i reklampausen framför TV:n. Bra va’?

Med balansbollstäning får hunden
• Bättre kroppskontroll
• De stabiliserande och små musklerna aktiveras,
• Förbättrad bålstyrka,
• Stabilare leder
…och så mycket mer som är skadeförebyggande och roligt.

 

Vi lär hunden olika positioner genom positiv förstärkning, vilket ökar hundens inlärningsförmåga och stressen minskar. Ni har möjlighet att träna hemma mellan tillfällena för att sedan få feedback, tips och nya övningar varje gång vi ses.

Bollar i olika storlekar finns att låna och sedan köpas efter kurstillfällena

1:a tillfället 2,5 timmar med fikapaus.
2:a-5:e tillfället 1,5 timmar.

 

Instruktör: Amanda Sjöland

Amanda är hundmassör, balansbollsinstruktör och hundinstruktör. Hennes måtto är “Från nos till svans, ett hundliv i balans”. Hon är även H-märkt av Sveriges Hundföretagare.

 

Kursinformation

När?
Första tillfället torsdag den 18/10, 18.30-21.00. OBS! 2.5 timmar.
Resterande tillfällen torsagar klockan 18.30-20.00, 25/10, 1/11, 8/11, 15/11

Var? ZooGiganten (Lomma)

Gruppstorlek: 5 hundar med ägare

Pris: 1500 kr per hund, du faktureras enligt de uppgifter du ger i anmälan

Utrustning: Olika sorters godis, sele krävs av säkerhetsskäl. Behöver ni komplettera något så har ZooGiganten ett gigantiskt utbud av hundartiklar.

Ta inte med: Stryphalsband och gå-fint-selar är helt förbjudet på denna kurs. Flexikoppel tillåts inte heller.

 

Extra viktigt att du berättar om din hunds sjukdomshistoria vid intresseanmälan:

Anmäl dig här!

Skicka in intresseanmälan så återkommer Amanda till dig med besked om du fått plats på kursen.
Vid frågor maila info@hundhornan.com eller ring 0707318685 – lämna gärna meddelande

Emma Almquist

Emma Almquist är medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Sin etologiutbildning har hon fått vid Sveriges Lantbruksuniversitet. 2017 påbörjar hon en utbildning i kognition; djurs lärande, tänkande och informationsupptag. Vid sidan av universitetsutbildningen driver hon ett företag, Djurvetologen, som tillhandahåller utbildning och rådgivning. Utöver det går hon även kortare utbildningar när det finns möjlighet, till exempel för olika etologer och duktiga djurtränare. Hennes mål är att alla djurägare ska ha god kunskap om deras husdjurs behov. Hon anser att djurens psykiska hälsa borde få högre prioritet i samhället, så som den fysiska hälsan har idag. Ett annat specialintresse är att utforma funktionella miljöer för djur i olika sammanhang, till exempel i hemmet eller på veterinärkliniken. 2015 var Emma med i en grupp som startade Sveriges Kaninvälfärdsförening. Sedan dess är hon ordförande för föreningen som arbetar för alla tamkaniners rätt till ett gott liv.