Sommarhund online

Sommarhund online

4 föreläsningar, precis där du är!

 

Softa i hängmattan, sola på stranden, kryp ihop under en filt. Hur du än spenderar din sommar kan du kombinera det med inspirerande hundföreläsningar! Allt du behöver är internetuppkoppling.

 

5e juli – Berikning
Berikning har många olika definitioner men det handlar i stort om att ge djuret mer kontroll, ge valmöjligheter, främja naturliga beteenden och stärka djurets känsla av att klara av utmaningar. Ta chansen att lära av etolog Emma Almquist som har en flerårig utbildning inom området. Både hundens liv och er relation kommer bli bättre.

 

11 juli – Hundetologi
Etologi är läran och djurens beteende och orsakerna till det. Här får du en 2 timmars introduktion till läran om beteendet hos människans bästa vän. Med förståelse för hundens etologi blir du en bättre hundägare och får mer ut av umgänget med din hund. Vi kommer ta upp evolutionär bakgrund till olika beteenden och ge exempel på viktigt kropsspråk, till exempel.

 

2 augusti – Stress
Stress finns närvarande i allas liv, det är sant även för våra hundar. Men mycket är också oklart gällande ämnet. Finns positiv stress? Hur påverkas hundar av stress? Vad är stress? Hur kan vi förebygga stress hos våra hundar? Vi kommer vrida och vända på ämnet ur biologisk och etologisk synvinkel.

 

9 augusti – Känslor
Vad gömmer sig där inne i hundens själ? Eller bland blixtrande neuroner? Välj själv din ingångsvinkel och häng med in i en föreläsning som passar som handen (tassen?) i handsken (gräset?) för oss som lever vårt liv med hunden – denna “känslovarelse” 🐕 Medvetenhet om djurens känslor gör dig till en bättre djurägare!

 

Emma Almquist, Djurvetologen
Emma är ZooGigantens egen etolog och instruktör. Hon är utbildad vid Sveriges Lantbruksuniversitet och är godkänd medlem i Sveriges Akademiska Etologer. Etologi är läran om djurens beteende och anledningarna till det. Hon har även gått utbildningar i djurs känsloliv, djurträning, fear free hantering, med mera. Idag jobbar hon med att föreläsa och hålla kurser om hundar och andra djur.

Hennes passion är relationen mellan djur och människa, med en vision om att den ska vara både ömsesidigt hållbar och kärleksfull. Som föreläsare är hon mycket uppskattad på grund av sitt pigga och engagerande sätt att delge fakta som alla kan förstå.

 

När? 
5 juli – Berikning, gör din hunds liv rikare
12 juli – Etologi, förstå din hund
2 augusti – Stress, förstå och förebygg
9 augusti – Känslor, hundar är känslovarelser
>> Alltid livesändning mellan kl. 19.00 – 21.15. Föreläsningarna ligger kvar för streaming i 48 timmar.
Var? Där du är! Föreläsningarna sänds live, online via facebook.
Anmälan? Fyll i formuläret nedan
Betalning? 300 kr per föreläsning, eller 900 kr för alla 4 (4 till priset av 3)
2 betalningsalternativ
1. via swish 123 477 89 24 (till Djurvetologen)
2. via bankgiro 708-9790 (till Djurvetologen)
Vid betalning uppge namn och vilken kurs du betalar för.
OBS! Betala senast dagen innan föreläsningen.
Vill du ha alla betalar du senast dagen innan den första, d.v.s. sista betalningsdag 4e juli.

Anmäl dig här!

Vid frågor maila info@djurvetologen.se eller ring 0709781898 (lämna gärna meddelande/smsa)

Emma Almquist