När jag fick min första anställning i en Zoobutik (som INTE var min egen fars djuraffär) så minns jag kommentaren från arbetsgivaren.

-Du är självklar i affären ! Du är ju född i en kaninbur och uppväxt på mjölkersättning för kattungar!

Och ja, just nu jobbar jag för fullt i Zoobutik. Hm.. är det kanske det jag är född till ändå?

Men om vi frångår djuraffärsgrejen …jag är ju inte bara DJUR-Helga( Ett smeknamn jag hade som barn).

Men på senaste tiden är nog min omgivning mest bekant med mig som Helga From Sweden….

         

 

Jag skulle önska sätta epitetet Konstnär framför mig där. Men osäker på vad som ger en rätten att faktiskt kalla sig för det? Var kan man få en sådan titel utan konstnärliga utbildningar?

Jag pluggade ju musik och skulle bli någon form av häftig musiker. Det är iof också konstnärligt.

Nåväl…..skulpturer, tavlor och massor med smycken har det blivit.

Men gissa sen vad som är ett genomgående tema i mina konstverk? Ja, just det! Djuren!

 

Jag trivs med att hålla många bollar i luften. Det finns så mycket roligt jag vill göra….. och jag vill gärna dela med mig av alla mina dagar då jag jonglerar.

En passande ständig följeslagare på alla projekt är ,och har sedan många många år varit, min kamera. Det är ju perfekt när man nu känner för att dela med sig. Eller hur?

Ganska nyligen har jag också funnit bekvämlighet i att stå framför kameran. Har börjat besöka Retro och Pinup-världen. Efter första besöket kändes det som om jag liksom hade hittat hem.

Men om jag skulle beskriva mig själv i korthet….Kreativ, alltid glad och något rörig.

Jag kommer att fylla den här bloggen genom att skriva om mig själv och dagar som innehåller allt ovan nämnda…och framförallt mycket om hur det kan gå till i en djuraffär som Zoogiganten! Är det verkligen så att vi sitter och gullar med kaniner och söta hundvalpar hela dagarna?  Jag vet dessutom att det finns fler än jag som är nyfikna och vill lära sig mer om djur och djurvärlden. Vi kanske tom kan upptäcka vad djuren kan lära oss! ❤

//Helga