Han kommer in med en stor brun läderhat…Det är en större herre i jordnära klädsel och han frågar barskt efter illermat…

Jag blir inte rädd men han har ju en slags tuff respektingivande aura kring sig. Jag har inte hans illermat!…. Han är inte alls glad!! Han fortsätter barskt med att han nu måste köra alla extra milen till ett annat ställe för att desssa illrar ska få käk!  Hm… jag tar det först personligt…(trots att jag vet att vi aldrig har haft den maten) men vi får tid att prata en stund.. Jag börjar fråga om hans illrar… Det visar sig att han hjälper ett skadedjursföretag med att jaga  Råttor med hjälp av sina illrar. Mannen har vid det här laget blivit en riktig mjukis istället.. hans passion och kärlek för illrarna riktigt lyser när han berättar om deras personlighet och hur dom samarbetar vid jakten.
Vi blir liksom lite kompisar, illermannen och jag.. Vi lyckas hitta ett ännu bättre foder till hans djur och vi har båda fått ut ett trevligt möte den dagen.

 

Sådana här möten kan jag faktiskt ha nästan dagligen när jag jobbar…inser att det är dessa möten som är en stor orsak till att jag älskar att jobba med det jag gör.  Jag brukar gärna muntligt dela med mig av mina dagliga äventyr och möten till vänner och bekanta när vi ses…Skoj för dom men kul för mig också för den delen. Då är det som att upplevelsen klistrar sig fast lite extra.

Jag har flera gånger slagits av tanken att jag borde skriva ner detta också. För då kommer det ju verkligen att finnas kvar. Det är ju trist att roliga dagar bara ska glömmas bort.

Det var ett litet smakprov på en bit av en Helga-dag.  Nu ska det bli skoj att fortsätta dela med mig av dom.  Vem jag är kommer i nästa post.

Tataa!!