Att vakna och utan ett väcknings-alarm är fantastiskt men också oroväckande….skönt att vakna utvilad.  Men en kort stunds panik infinner sig också….Slår nyvaket efter mobilen bredvid sängen. Den är död!!! Alltså kan vi nästan vara var som helst på dagen! Studsar upp och springer ner till köket. Klockan är alltså nästan 9. Såhär dags brukar man vanligtvis vara tillfixad och på plats på jobbet. MEN….ingen panik!! Det är ju faktiskt en ledig dag. Barnens (alltså även min) sista sovmorgon innan skolan och vardagsallvaret tar fart. Så det var ju perfekt att det togs tillvara på helt enkelt.

Får igång mobilen….Pling! pling! Pling! brrrrr… Jag har morgonpigga vänner, kollegor och bekanta tydligen. Inget alarmerande och dagen kan rulla på.

Men Hurra hurra!! Tänk vad man hinner med på en ledig dag !!

  

Fick ihop en timme med en favoritsyssla. Shopping i second hand! Hittade en massa skojiga kläder! (mer om det en annan gång)

Barnen kunde sen ta hem kompisar och jag fick agera glad servitör med ostfrallor och gofika.
Vädret var skapligt även efter middagen. Då gav vi oss ut med Bettybuick. På rundan ner till Smyge köpte vi glass. Det kan ha varit de största glassarna vi någonsin fått!

Och det kan ha varit den somrigaste dagen i år.

Så, varför kom denna dagen att kännas så somrig? Det var inte värmerekord precis, ingen semesterdag och inget egentligen riktigt riktigt speciellt. Jo, för dagen kändes som en sommarlovsdag när man själv var liten. Sovmorgon, shopping, fick känna mig uppskattad, hade bra hårdag, fotograferade, blev fotad, hängde med familjen och så glass på det. Alltså …Man fick göra sådan som man kan grotta ner sig i och är både avslappande och skoj. Mera sådant i vardagen!

Det behövs kanske inte alltid solresa till Kreta eller dyra utflykter till sommarland för att få en somrig dag? Nej, att få en glad sommar kan vara ganska enkelt ändå.

Tro nu inte att jag vill vara utan solresa och utflykter för det. Det är bara det att jag slogs av tanken att det just kan vara så enkelt att bli glad. Jag känner faktiskt också att jag verkligen stannar upp och njuter av enkla saker. Det är förmodligen det som ger mig energi när jag kör på som en ångvält och ibland egentligen borde ha soppatorsk.