Zoosalong hart

Besök vårt hundtrim & djursalong i Lomma

På bekvämt avstånd från både Malmö och Lund, erbjuder våra professionella hundfrisörer ett brett utbud av trimning och kloklipp för hund, katt, kanin, gnagare och fåglar.

Vi använder ekologiska produkter och den modernaste utrustningen för att ge ditt djur en så behaglig upplevelse som möjligt. Bad, öron och kloklippning ingår i alla våra pälsklipp och pälstrimningar.

Vår Zoosalong består av en lounge och ett avskilt behandlingsrum. I loungen finns möjlighet för en rofylld stund med en kopp kaffe för människan och smaskiga gnagarben åt hunden.

 

Vid speciella frågar eller önskemål nås Rebecca med fördel via sms eller mail då hon spenderar större delen av sin tid med att pyssla om djur i salongen. Skicka din fråga så återkommer vi till dig.

salong@zoogiganten.se

072 – 749 42 00

OBS!!! Telefontid endast Tisdag-Fredag 11:00-18:00

 

Mina bokningar

Logga in på Mitt Zoo för att redigera och se dina bokningar.
Har du inte skapat konto? Vänligen meddela Rebecca vi sms/tel/email för avbokning/ändring av din tid.

Boka här

Rebecka på Zoosalongen

Om Rebecca

Våra Trimmare

 

Våra professionella hundfrisörer, har mer än 14 års erfarenhet av att arbeta med hundtrimning, päls & klovård och har gedigna utbildningar i ryggsäcken. Vi har arbetat med en rad olika raser och arter och erbjuder då en bred variation av vårdande behandlingar i vår Zoosalong. Vi delar gärna med oss av våra erfarenheter för att du även hemma ska kunna ge ditt djur enklare behandlingar. 

 

Rebecca berättar:

Jag klippte min första hund vid 12 års ålder, det var familjens Bischon havanias som fick stå ut med alla vilda frisyrer. Med min entusiasm har jag fortsatt och trimma hundar hela livet, både som hobby och professionellt. Förutom att frisera hundar är jag utbildad djurvårdare på utökad nivå och jag även har läst på yrkeshögskola för att bli veterinärsassistent med röntgenkompetens. Pälsklippningar har alltid legat mig varmt om hjärtat och mina första specialiteter var faktiskt  trimningar och Cocker spaniel klippning.

Hemma har jag ett eget litet minizoo med Laban som är blandras och Ture som är Cockerspaniel. Utöver dem består familjen även av en katt, två chinchillor, en vattensköldpadda och lite fiskar. Typiskt oss djurfolk att ha stora familjer 😀

 

Utbildning:

Trimutbildning Zoogiganten; Camilla Aagaard
BHS (Brancheforeningen for hundesoignering DK)

Yrkesutbildning, veterinärsassistent
Djurvårdare utökad nivå

 

Kontakt:

Vid speciella frågar eller önskemål nås vi med fördel via sms eller mail då vi spenderar större delen av vår tid med att pyssla om djur i salongen. Skicka din fråga så återkommer vi till dig.

Salong@zoogiganten.se

072 – 749 42 00

 

 

Hund - tjänster

Kloklippning

Kloklippning för vardagligt underhåll.
Kloklipp rekommenderas var 2-4 vecka, beroende på hundens egna slitage och klornas hårdhet. Detta för att motverka pulpans medväxt i klon

 

Kloklippning med slip

Kloklippning med det lilla extra för en kortare och mjukare finish.
Med en slipning får klorna mjukare kanter och ett avslut närmre pulpan.
Har din hund fått för långa klor där pulpan växt ut lite för långt är detta ett bra sätt att försöka arbeta ner pulpan eller för att få ner klorna i sin minimala längd.

 

Klo & tassklipp

Här klipper vi pälsen på och under tassarna samt klipper klorna.
Det är viktigt att underhålla pälsen på hundens tassar för att inte ansamla smuts som lätt skapar problem med knutor av smuts vilket lätt skapar obehag och i vissa fall skapar problem för din vän.

 

Kloklippning Deluxe

Vovvens lyxklippning, där vi klipper pälsen på och under tassarna samt klipper och slipar klorna för den perfekta finishen.
Det är viktigt att underhålla pälsen på hundens tassar för att inte ansamla smuts som lätt skapar problem med knutor av smuts vilket lätt skapar obehag och i vissa fall skapar problem för din vän.

 

Kloklippskolan

Här lär vi dig klippa klorna på din egen hund inklusive klippning av din hunds klor. Vi går igenom klons anatomi, tips & trix, vad du ska se efter och hur du kan hantera din hund. Kursen tar ca 30 minuter och gäller för två personer.

 

Bad

Vi använder ekologiska schampo och vårdande medel anpassade till din hunds pälstyp och hud. Badning ingår i alla klippningar och pälsutredningar men ges här separat. För vissa hundraser är det en bra ide att hålla hunden ren för att motverka tovor och ovårdad päls som senare kommer bli ett problem samt att hunden kommer lukta gooooottt! 🙂 Efter badningen ingår självklart torkning och eventuell föning beroende på behov efter pälstyp. Enskilt bad gäller endast korthåriga raser.  Långhåriga raser hänvisas till Pälsutredning p.g.a. att dessa är i behov av pälsutredning efter bad.

Exempel på hundar som passar för endast badning är kort och glatthåriga hundar som Tax, Dansk-svensk gårdshund, Bulldog, Dalmatiner, Labrador, Mastiffer.

 

Pälsutredning

Här ingår det Bad, borstning och pälsutredning.

Målet med utredningen är att ta bort tovor och/eller ta bort överskott av hår som annars samlas på ditt golv. Utredning är för alla hundar som inte är korthåriga. Utredningen utförs med borste och kam på långhåriga hundar, t.ex. Shih Tzu, Yorkshire terrier, Tibetansk terrier, Pudel, Briard och på semi långhåriga, t.ex Schäfer, Spetshundar, Golden Retriever, Sibirian Husky, utförs behandlingen med Furminator, CoatKing och kam. Önskas avfällning på korthåriga hundar använder vi Furminator, gummiborste och lavasten.

 

Kortklippning

En kortklippning kan vara nödvändigt om pälsen har knutor som inte går att reda ut. Det är även bra för hundar med tjock eller lång päls under sommartider för att motverka överhettning.  Det kan göras på de flesta raser, men görs som regel på de långhåriga raserna. Det utförs med en trimmer och ett skär som gör pälsen kort.

 

Terrierklippning

Klippningen kommer från rasen terriers då de flesta har fasong på benen och kort päls över kroppen, klippningen kan göras på de flesta långhåriga raser. Terrierklipp är ett alternativ till Bamseklippningen som kan passa om du önskar kortare päls på kroppen eller om din hund har mycket tovor.

 

Bamseklipp/ valpklippning/ Cockerklippning

Ett passande alternativ för långhåriga hundar. Klippningen görs primärt med sax. Klippningen gör så att hunden får ett bamseliknande utseende. Hunden får ett runt och sött huvud och önskad pälslängd över kroppen (ö.k. innan klippningen).

Katt - tjänster

Kloklippning

Katter använder vanligtvis sina klor och slipar naturligt ner dem när de är aktiva. Ibland kan det ske att din katt får för långa klor oavsett aktivitet eller om denna är inaktiv av någon anledning. Detta kan leda till besvär för din katt där ibland att klon till och med kan sätta sig fast i trampdynan. En kloklippning hjälper din katt att undvika kommande besvär.

 

Pälsutredning (ej tovor som inte går att reda ut)

Har din katt fällning eller mycket underull som behöver fjärnas.
Vi borstar och vårdar pälsen så att oönskad päls hamnar i soptunnan istället för i din soffa, säng, matta, garderob eller alla andra konstiga platser din katt älskar att gömma sig på.

 

Delvis kortklippning (för tovor)

Har din katt tovor som inte går att reda ut, då är det nödvändigt att klippa bort tovorna med en klippmaskin.
I och med kattens känsliga hud är det viktigt att använda rätt verktyg och skär för att försäkra att det inte finns risk för kattens hud skadas i processen. Under klippningen tar vi bort befintliga tovor men kan vid önskemål även delvis klippa katten.

 

Kortklippning

Du som vill du klippa din katt kort.
Vi klipper ner pälsen. Priset kan inte avgöras förrän arbetet blir startat. Arbetstiden är väldigt varierad beroende på mängden knutor och hur medgörlig katten är. Priset avgörs efter behandling.

I och med kattens känsliga hud är det viktigt att använda rätt verktyg och skär för att försäkra att det inte finns risk för kattens hud skadas i processen.
Priset varierar oftast mellan 685 – 885kr.

Gnagare - tjänster

Kloklippning

Behöver du klippa klor på kanin, marsvin, hamster eller annan liten gnagarvän.
Kloklippning rekommenderas att man utför regelbundet, mellan 2-6 veckors intervaller beroende på individens egna slitage och hårdhet i sina klor samt tillväxt takt.

 

Kloklippskolan

Vi klipper din vän samtidigt som vi visar dig tips och trix så du kan lära dig hur man klipper på bästa sätt.

 

Kanin Deluxe

Har din kanin eller annan gnagare behov av en avfällning, pälsutredning, kortklippning eller annat önskemål ordnar vi det här.
Vi ordnar med Klippning, borstning, kloklippning. Allt för din kanins behov.

 

Kanin Deluxe (ägaren hjälper)

Då kaniner kan vara lite hoppiga vid tillfällen uppskattar vi om ägaren hjälper till under klippningen för att underlätta. Detta innebär att själva utförandet går lite fortare och prislappen blir lite billigare.

Fågel - tjänster

Kloklippning på mindre fågel

Fåglar sliter inte alltid sina klor så effektivt vilket kan innebära att det kan finnas behov av att klippa klorna. Mindre fågel menar vi exempelvis i storlek med Undulater, Nymfparakiter, Dvärgpapegojor, Kanariefåglar, Sparvpapegojor, Finkar, Astrilder, Gräsparakiter, kakariki och andra mindre parakiter.

 

Kloklippning på större fågel

Stora fåglar kan ibland ha behov av en kloklippning. Då kan vi hjälpa dig. Beroende på fågelns person och hur den hanterar situationen kan ägaren bli ombedd att hjälpa till.

Med större fågel menar vi exempelvis Amazoner, Grå Jako, Ädelpapegoja, Ara, Kakadua eller liknande.

Priser

Hund

Kloklipp 95;-
Kloklipp m. slipning 135;-
Kloklipp m. tassklipp 145;-
Kloklipp deluxe 195;-
Klippskolan 350;-

 

Trim/plock XS 685;-
Trim/plock S, M 885;-
Trim/plock L, XL 1285;-

 

Trim/klipp XS, S 685;-
Trim/klipp M 885;-
Trim/klipp L, XL 1285;-

 

Pälsutredning XS, S, M 585;-
Pälsutredning L, XL 785;-

 

Hundbad – glatthårig XS, S 385;-
Hundbad – glatthårig M, L, XL 485;-

 

Kortklipp XS 685;-
Kortklipp S, M 785;-
Kortklipp L, XL 985;-

 

Terrierklipp XS 735;-
Terrierklipp S, M 835;-
Terrierklipp L, XL 1045;-

 

Bamseklipp XS 785;-
Bamseklipp S, M 945;-
Bamseklipp L, XL 1395;-

 

Katt

Kloklipp 95;-
Pälsutredning 435;-
Kortklippning delvis 485;-
Kortklippning 685;-

 

Fågel

Kloklipp mindre fågel 95;-
Kloklipp större fågel 195;-

 

Gnagare

Kloklipp 75;-
Kloklippningskolan 245;-
Kanin deluxe, ägare hjälper 685;-